Over mij

Momenteel is Günther Vansteelant Photography een eenmanszaak maar, wie weet, misschien kan ik ooit mijn lieftallige en oh zo goedgeorganiseerde echtgenote overtuigen om samen met mij in de zaak te stappen. Een mens kan dromen ...

Ik heb ook een website op 500px waar ik mijn persoonlijk (hobby?) foto's publiceer.

Om je een idee te geven met wie je in zee gaat mocht je me inhuren, enkele persoonlijke anecdotes.

Ik ben geboren in 1966 in het mooie historische Brugge. Toen ik jong was had ik trouwens geen besef van Brugge's schoonheid tot ik ging studeren in het al even charmante Leuven aan de Hogeschool Groep T als industrieel ingenieur Biochemie. Het studeren nog niet moe als industrieel ingenieur, heb ik nog een baccalaureaat milieubeheer gehaald aan de KUL terwijl ik les gaf aan de biotechnologie graduaten aan de TEMATA avondschool.

Ik heb altijd in milieu- en kwaliteitsmanagement gewerkt. Vanaf 2007 was dit in de farmaceutische industrie en vandaag de dag is mijn functie Senior ESQA Manager bij Zoetis.

Wat fotografie betreft, was ik reeds op jonge leeftijd geïnteresseerd (voornamelijk geïnspireerd door mijn vader) maar het bleef grotendeels beperkt tot vakantiekiekjes. De passie werd pas aangewakkerd toen ik mijn allereerste digitale camera kocht in 2002. Het duurde niet lang of ik werd de huisfotograaf bij familiefeestjes en de positieve respons van familie en vrienden zorgden bij mij voor de nodige aansporing om mij meer te verdiepen in de technische aspecten van fotografie. Bijgevolg begon ik geleidelijk aan ook steeds betere uitrusting te verzamelen.

Na de zoveelste opmerking dat ik toch iets moest doen met dat talent, heb ik in oktober 2013 eindelijk de stap gezet en ben mijn eigen bedrijfje begonnen als professionele fotograaf.

Diensten en prijzen

Natuurlijk is (bijna) het eerste wat iemand wil weten van een fotograaf hoeveel hij vraagt voor zijn diensten. Het antwoord is niet zo eenvoudig samen te vatten aangezien er zoveel mogelijkheden zijn.

Daarom hieronder een aantal voorbeelden. Wil je een offerte op maat, neem dan gewoon contact op en we komen er waarschijnlijk samen wel uit.

Ik werk bij voorkeur in 3 stappen of sessies:

De planning-sessie, waarbij we samen bespreken welke producten je wenst als resultaat van de foto-sessie, wat je persoonlijk voorkeuren en wensen zijn en wanneer we de foto-sessie inplannen. Tijdens deze sessie wordt het contract getekend.

De foto-sessie tijdens dewelke de eigenlijk foto's worden genomen zoals afgesproken.

De order-sessie waarbij we samen een presentatie van de door mij geselecteerde foto's gaan en waar jij de producten (kaders, afdrukken, albums, ...) bestelt.

Portretfotografie

a) Basis-sessie (1 - 2 h)

In mijn (bescheiden) studio of op lokatie, resulterend in 15-30 foto's door mij geselecteerd en nabewerkt: EUR 200 (BTWe).

b) Halve dag (3 - 4 h)

Op lokatie, resulterend in een maximum van 100 geselecteerde en nabewerkte foto's: EUR 450 (BTWe).

c) Volledige dag in het leven (5 - 10 h)

Op lokatie, resulterend in een maximum van 300 geselecteerde en nabewerkte foto's: EUR 1.150 (BTWe).

Huwelijk (en aanverwante)

a) Verloving

1 uur intakegesprek + 3 uur foto-sessie op de lokatie van keuze, resulterend in 10 tot 30 zorgvuldig geselecteerde foto's, beschikbaar op een gebruiksvriendelijke webpagina. Op de webpagina kan u uw favorieten kiezen waarop we de resulterende producten kiezen (niet inbegrepen in de prijs van de sessie).

Kost: EUR 350 (BTWe)

b) Huwelijk

1 uur intakegesprek + 1 uur verkenning van de lokatie(s) + 10 uur fotografie, beginnend op het uur naar keuze, resulterend in 500 tot maximaal 1000 foto's, beschikbaar op een gebruiksvriendelijke website. Kies je favorieten en we bepalen samen een schitterend album of andere drukwerken (niet inbegrepen in de prijs van de sessie).

Kost: EUR 1350 (BTWe)


De BTW-wetgeving in België is een beetje speciaal. Voor 'artwork' zoals foto-albums en prints moet ik 6% BTW aanrekenen terwijl een foto-sessie zelf tegen 21% belast wordt. Als je echter een foto-sessie combineert met een album in 1 pakket, mag ik 6% BTW aanrekenen op dit volledige pakket. Dat scheelt je dus onmiddellijk 15% op de kostprijs van de foto-sessie. Los van andere pakket-voordelen.

  • No Comments